Design Meindl Vandringskängor Herr - Dovre Extreme Gtx Wide - Brun Outlet

2,049.68 SEK  1,142.74 SEK

Vänligen välj:  • Modell: SKU 00447
Lägg till i varukorg:    


Användare:Herr 
Meindl Dovre Extreme GTX Wide är en mycket stabil jakt- och vandringskänga som passar lika bra på fjället som i skogen.
Denna kängan är en av Meindl´s Wide modeller och det betyder att den är 1-2 cm bredare än standardmodellen över lästen, beroende på storlek. Detta gör att du slipper tryck på foten om du har en bredare fot.
Ovandelen är i slitstarkt narvläder och runt hela kängan sitter det en robust galoschering för att ge bra skydd i stenig terräng. För att även skydda kängan ifrån fukt utifrån så har Dovre Extreme Wide ett Gore-Tex® membran. Kängorna  är vattentäta men släpper ändå ut fukt från foten för att du alltid ska ha en så torr fot som möjligt. Innersulan är en Meindl Air-Active urtagbar sula som också hjälper till för att fötterna ska ha det torrt och behagligt.  Yttersulan är en Vibram® Multigrip som har ett grovt mönster och ger ett bra grepp. Yttersulan är en ”rullsula” som avlastar din gång även i tuff terräng.
Snörsystemet som Dovre Extreme Wide har heter Digafix. Digafix snörsystem gör att du får en stabil fixering av häl och vrist.
Specifikationer:
Vikt: 980g
Yttersula: Vibram® Multigrip
Läst: Bred
Membran: Gore-Tex® Performence Comfort Footwear
 
För lång levetid: Impregnera kängorna innan första användning , även skosnören och hela plösen. 
Tips: För bästa fotklimat använd strumpor av syntet/ullmix eller ren ull. Strumpor i dessa material hjälper din känga att hålla ett bra klimat åt dina fötter då de transporterar bort svett mycket bättre än bomull. Fukt kan bidra till skavsår och kalla fötter.
GORE-TEX® Teknologier